versenyszabályzat

Kedves jelentkező, e-sporttárs! Köszöntünk Magyarország első, hivatalos FIFA 21 versenyén, a K&H e-kupa FIFA 21 1v1-en! A verseny az új Hidegkuti Nándor (1087 Budapest Salgótarjáni út 12-14.) standionban kerül megrendezésre 2020.10.10-én.

1 - Általános információk

A verseny

 MTK Budapest

Esport1

A verseny szabályzata az Electronic Arts és a Sony Entertainment FIFA Interaktív Világbajnokság (FIWC) élő selejtezőire / döntőire közzétett szabályzattal összhangban készült; azonban nem teljes leképezése annak, így egyes pontjaiban eltér a FIFA által publikáltaktól. A jelen Versenyszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a torna versenybíróinak döntései az irányadók.

2 - EGÉSZSÉGÜGYI ELŐÍRÁSOK

A jelen egészségügyi helyzetre való tekintettel, az MTK Budapest E-sport Arénában szájmaszk viselete erősen ajánlott a verseny teljes ideje alatt. Belépésnél a kéz fertőtlenítése kötelező az erre kihelyezett fertőtlenítőkkel.

3 - SZABÁLYOK

A verseny típusa

A MTK Budapest toborzó versenyének lebonyolítása PlayStation 4 játék konzolokon történik 1v1 játékmenetben, egyenes kieséses rendszerben. A párosítás vesztese kiesett a versenyből, nem folytathatja a küzdelmet.

A játékról

Minden mérkőzést az Electronic Arts Inc. által kiadott EA SPORTS FIFA 21 (PS4) változatával kötelező lejátszani.

Résztvevők

A versenyen minden olyan természetes személy részt vehet, aki 16 évnél idősebb. A 18 évnél fiatalabb résztvevők csak szülői beleegyezéssel nevezhetnek a versenyre.

Játékvezetők

Minden mérkőzést egy valós és egy virtuális játékvezető felügyel.

Versenybíróság

A rendezvény / esemény rendezői által kijelölt, minimum 3 főből álló bizottság, akikből legalább 1 fő nem vesz részt “valós játékvezetőként” a lebonyolításban.

A sorsolás

A versenybíróság a verseny nevezési határidejének letelte után lezárja a jelentkezést, és a rendezvény napján, a regisztrációt követően, elkészíti a mezőny összesorsolását. Ez véletlenszerűen történik.

Versenystruktúra

A játékosok egyenes ágas, egyenes kieséses Best-of-1 rendszerben játszanak, aki nyer, továbbjut. A döntő 

Viselkedés

Nem megfelelő viselkedés esetén (mások szidása, szabálytalan eszközök használata, károkozás) a versenybírók saját hatáskörben, azonnal kizárhatják és elküldhetik az adott versenyzőt a helyszínről.

Saját eszközök használata

A játékosok használhatnak saját kontrollert és fülest, amennyiben az nem lassítja a verseny lebonyolítását. Ellenkező esetben a versenybírók kötelezhetik a szervezők által biztosított kontroller használatára.

MÉRKŐZÉSEK

A mérkőzések időtartama: 2 x 6 perc

Játékmenet beállítások:

Döntetlen esetén hosszabbítás nincs – a nyolcaddöntőkig. A nyolcaddöntőktől van hosszabbítás is.

A mérkőzés kezdete előtt minden résztvevőnek 2 perc áll a rendelkezésére, hogy

Mérkőzés közben a játékosok cseréje nem engedélyezett. Kivétel: piros lap esetén 1 db csere engedélyezett a vétkes oldalon. Maximum 30 másodperc áll rendelkezésre a csapatformálására.

Minden nem szabályozott esetben a FIFA játék gyári beállításait kötelező használni. Különös tekintettel a taktikus védekezésre és a választható csapatfelállásokra.

A mérkőzés nem állítható le a valós játékvezetők engedélye nélkül. Technikai probléma esetén a jelen szabályzat ide vonatkozó pontja alapján kell eljárni.

TECHNIKAI HÁTTÉR

A mérkőzéseket az EA SPORTS FIFA videójáték-szoftver optimális beállítások alatti futását lehetővé tévő eszközön kötelező megrendezni. Az erre alkalmas berendezések listája megtekinthető az easportsfootball.com oldalon. A szoftver használata a kiadó engedélyéhez kötött. További megkötések a kiadó által a helyszínen megszabhatók.

A résztvevőknek a nyolcaddöntőktől van lehetőségük saját játékvezérlőik használatára, amennyiben azok kompatibilisek a játékszoftver lejátszására használt eszközökkel.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

  1. A rendezvényen okozott károkat a vétkesek kötelesek megtéríteni a sértett partnerrel szemben.
  2. Minden résztvevőre a helyszín házirendje vonatkozik.
  3. A rendezvényre belépő résztvevők a belépéssel megértették és elfogadták a versenyszabályzatot, amelynek teljes szövege megtekinthető a kihelyezett játékvezetőknél.
  4. Jelen szabályzat pontjait a versenybíróság módosíthatja, amennyiben az a rendezvény zavartalan lebonyolítása miatt indokolt. A módosításokat a versenybíróság köteles szóban közölni a résztvevőkkel, akik függetlenül az éppen folyamatban lévő vagy lejátszott mérkőzésektől, elfogadják azokat.
  5. A saját játékvezérlők használatát a versenybíróság egyénenként korlátozhatja. A játékvezérlők beüzemelése beleszámít a beállításokra adott 2 percbe.
  6. Amennyiben a versenybíróság kizárja a résztvevőt a versenyből, a résztvevő köteles elhagyni a verseny lebonyolítására kijelölt területet.
  7. A Versenybíróság regisztrációs és információs asztalt üzemeltet a rendezvény ideje alatt. A nevezés a bejáratnál kihelyezett regisztrációs pultnál történik.

KIZÁRÁS, ADMINISZTRÁCIÓ

Kollektív diszkvalifikációra vagy eltiltásra nincs lehetőség. A mérkőzésekről készített jegyzőkönyveket a rendező minden esetben adminisztrálja, és azt közzéteszi.

LEBONYOLÍTÁS

Felelősség vállalás:

Résztvevő:

Rendező:

Valós játékvezető:

Versenybíróság/rendező:

Internet kapcsolattal a “valós játékvezető” az első hivatalos mérkőzések előtt frissítheti a játékos adatbázist.

Az adatbázis frissítéstől függetlenül a MatchDay funkciót kikapcsolt állapotban kell tartani, illetve a használt platform nem kapcsolódhat a hálózatra verseny közben.

Abban az esetben, ha nem lehet minden kihelyezett platformot frissíteni, a játék megjelenésekor közzétett alap adatbázist kötelező használni.

A helyszínen videó, kép és hangfelvétel készül, melyhez a nevezéssel hozzájárulnak a résztvevők.

A szabályváltozás jogát fenntartjuk.