versenyszabályzat

K&H E-KUPA FIFA 22 1V1

VERSENYSZABÁLYZAT

Kedves e-sporttárs! Köszöntünk Magyarország első, hivatalos FIFA 22 versenyén, a K&H e-kupa FIFA 22 1v1-en! A verseny a Hidegkuti Nándor (1087 Budapest Salgótarjáni út 12-14.) stadionban kerül megrendezésre 2021.10.09-én, 12:00-tól.

A verseny szabályzata az Electronic Arts és a Sony Entertainment FIFA Interaktív Világbajnokság (FIWC) élő selejtezőire / döntőire közzétett szabályzattal összhangban készült; azonban nem teljes leképezése annak, így egyes pontjaiban eltér a FIFA által publikáltaktól. A jelen Versenyszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a torna versenybíróinak döntései az irányadók.

A K&H e-kupa FIFA 22 1v1-re az ebben a dokumentumban foglalt játékspecifikus szabályzaton felül a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) általános szabályzatai érvényesek. Ezen dokumentumok: 

Sok szerencsét és eredményes versenyzést kívánunk!

SZABÁLYOK

A verseny típusa

A MTK Budapest versenyének lebonyolítása PS4 játék konzolokon történik 1v1 játékmenetben, csoportkörös, majd a legjobb 16 játékostól egyenes kieséses rendszerben. A 8 csoportra lesznek bontva, minden csoportból a két legjobb jut tovább a BO2 formátumban zajló kieséses szakaszba.

A játékról

Minden mérkőzést az Electronic Arts Inc. által kiadott EA SPORTS FIFA 22 (PS4) változatával kötelező lejátszani.

Résztvevők

A versenyen előre meghívott játékosok vehetnek részt.

Játékvezetők

Minden mérkőzést egy valós és egy virtuális játékvezető felügyel.

Versenybíróság

A rendezvény / esemény rendezői által kijelölt, minimum 3 főből álló bizottság, akikből legalább 1 fő nem vesz részt “valós játékvezetőként” a lebonyolításban.

A sorsolás

A versenybíróság a verseny kezdete előtt elkészíti a mezőny összesorsolását. Ez véletlenszerűen történik.

MÉRKŐZÉSEK

A mérkőzések időtartama: 2 x 6 perc

Játékmenet beállítások:

Döntetlen esetén hosszabbítás nincs.

A mérkőzés kezdete előtt minden résztvevőnek 2 perc áll a rendelkezésére, hogy

Mérkőzés közben a játékosok cseréje nem engedélyezett. Kivétel: piros lap esetén 1 db csere engedélyezett a vétkes oldalon. Maximum 30 másodperc áll rendelkezésre a csapatformálására.

Minden nem szabályozott esetben a FIFA játék gyári beállításait kötelező használni. Különös tekintettel a taktikus védekezésre és a választható csapatfelállásokra.

A mérkőzés nem állítható le a valós játékvezetők engedélye nélkül. Technikai probléma esetén a jelen szabályzat ide vonatkozó pontja alapján kell eljárni.

DÍJAZÁS

  1. helyezett: 100.000 Ft értékű ajándékkártya, mely levásárolható a Konzolvilág üzleteiben
  2. helyezett: 75.000 Ft értékű ajándékkártya, mely levásárolható a Konzolvilág üzleteiben
  3. helyezett: 50.000 Ft értékű ajándékkártya, mely levásárolható a Konzolvilág üzleteiben

Továbbjutók: a csoportkörből kijutó játékosok, (kivéve a top3) 12.000 Ft-os PSN előfizetéssel gazdagodnak a Trendency jóvoltából.

TECHNIKAI HÁTTÉR

A mérkőzéseket az EA SPORTS FIFA videójáték-szoftver optimális beállítások alatti futását lehetővé tevő eszközön kötelező megrendezni. Az erre alkalmas berendezések listája megtekinthető az easportsfootball.com oldalon. A szoftver használata a kiadó engedélyéhez kötött. További megkötések a kiadó által a helyszínen megszabhatók.

A résztvevőknek a nyolcaddöntőktől van lehetőségük saját játékvezérlőik használatára, amennyiben azok kompatibilisek a játékszoftver lejátszására használt eszközökkel.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

  1. A rendezvényen okozott károkat a vétkesek kötelesek megtéríteni a sértett partnerrel szemben.
  2. Minden résztvevőre a helyszín házirendje vonatkozik.
  3. A rendezvényre belépő résztvevők a belépéssel megértették és elfogadták a versenyszabályzatot, amelynek teljes szövege megtekinthető a kihelyezett játékvezetőknél.
  4. Jelen szabályzat pontjait a versenybíróság módosíthatja, amennyiben az a rendezvény zavartalan lebonyolítása miatt indokolt. A módosításokat a versenybíróság köteles szóban közölni a résztvevőkkel, akik függetlenül az éppen folyamatban lévő vagy lejátszott mérkőzésektől, elfogadják azokat.
  5. A saját játékvezérlők használatát a versenybíróság egyénenként korlátozhatja. A játékvezérlők beüzemelése beleszámít a beállításokra adott 2 percbe.
  6. Amennyiben a versenybíróság kizárja a résztvevőt a versenyből, a résztvevő köteles elhagyni a verseny lebonyolítására kijelölt területet.
  7. A Versenybíróság regisztrációs és információs asztalt üzemeltet a rendezvény ideje alatt. A nevezés a bejáratnál kihelyezett regisztrációs pultnál történik.

KIZÁRÁS, ADMINISZTRÁCIÓ

Kollektív diszkvalifikációra vagy eltiltásra nincs lehetőség. A mérkőzésekről készített jegyzőkönyveket a rendező minden esetben adminisztrálja, és azt közzéteszi.

LEBONYOLÍTÁS

Részletek:

Résztvevő:

Rendező:

Valós játékvezető:

Versenybíróság/rendező:

Internet kapcsolattal a “valós játékvezető” az első hivatalos mérkőzések előtt frissítheti a játékos adatbázist.

Az adatbázis frissítéstől függetlenül a MatchDay funkciót kikapcsolt állapotban kell tartani, illetve a használt platform nem kapcsolódhat a hálózatra verseny közben.

Abban az esetben, ha nem lehet minden kihelyezett platformot frissíteni, a játék megjelenésekor közzétett alap adatbázist kötelező használni.

A helyszínen videó, kép és hangfelvétel készül, melyhez a nevezéssel hozzájárulnak a résztvevők.

A szabályváltozás jogát fenntartjuk.